Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Трима директори продажби на VinFast са напуснали компанията

Автомобили

Трима директори продажби на VinFast са напуснали компанията

Трима директори продажби на VinFast са напуснали компанията - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Виетнамската компания за електрически превозни средства VinFast обяви, че трима старши специалисти по продажби и обслужване на клиенти са напуснали компанията тази седмица, предава Ройтерс.

Напусканията са последните в поредица от промени в ръководството на амбициозния виетнамски автомобилен производител. Те също така идват след забавено и скъпо внедряване на първите електромобили на VinFast в Калифорния. Именно там беше планиран неговият дебют в чужбина.

В изявление за Reuters VinFast каза, че Гарет Дънсмор, заместник-изпълнителен директор за глобалните продажби и маркетинг, е напуснал „поради лични причини и ние уважаваме неговото решение“.

От компанията посочват още, че другите двама служители са били базирани в представителството в САЩ и са ръководители. Техните мотиви за напускане са били „промени в модела на управление и специфични бизнес изисквания“. Това са Грег Тебът, който е бил главен маркетинг директор, и Крейг Уестбрук, бивш главен сервизен директор.

Компанията, дъщерно дружество на конгломерата Vingroup JSC, изпрати пратка от 999 от своите SUV VF8 до Калифорния от Виетнам през ноември, но трябваше до началото на този месец, за да ги подготви за доставка на клиенти, след като разкри, че колата ще има по-нисък обхват на батерията, отколкото беше обявено пред купувачите.

Компанията направи и намаление на цените на тези автомобили и се очаква до края на годината да осигури тези с по-голям капацитет на батериите.

Анкети