Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Красен Кралев: Асен Василев доказа, че България може да бъде докарана до ръба с неадекватна финансова политика

Мрежата

Красен Кралев: Асен Василев доказа, че България може да бъде докарана до ръба с неадекватна финансова политика

Красен Кралев: Асен Василев доказа, че България може да бъде докарана до ръба с неадекватна финансова политика - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„Месеци наред предупреждавахме хората, че „промяната“ ще занулят държавата, а те са ни извели на минус! 7% дупка в бюджета. Министерство на финансите ще кара фирмите да плащат „солидарна вноска“, за да закърпят годината“, това коментира в профила си във фейсбук Красен Кралев.

„Финансовият министър, който е бил заместник на Асен Василев, предвижда възможност да се тегли заем от Международния валутен фонд. Валутният борд е в риск, ако не се намалят дефицитите… И всичкото това на фона на инфлация, каквато не сме виждали от четвърт век. Ние в коя година живеем? Усеща се като 1997 година“, посочва още той.

„Асен Василев доказа, че има как от пример за добра фискална дисциплина и дефицити България да бъде докарана до ръба на фалита-чрез популистка и неадекватна финансова политика. Трябваше му само една година (360 дни във властта), за да задължи бъдещите поколения. Но Асен не смята да спре дотук-шарлатаните от „Промяната“ обещават на хората още от същото, за да се докопат отново до властта“, допълва още Красен Кралев.

„И през цялото време крадците викат : „Дръжте крадците!“, но аз вярвам в мъдростта на народа, който също като нас иска България да има стабилно правителство, което да поеме отговорност и да върне държавата в правилната посока“, завършва поста си той.

Анкети