Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Анализи
  3. За Великден българите са пътували предимно до Турция, Гърция, Румъния и Северна Македония

Анализи

За Великден българите са пътували предимно до Турция, Гърция, Румъния и Северна Македония

За Великден българите са пътували предимно до Турция, Гърция, Румъния и Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Близките до България държави са били най-предпочитани от нашите сънародници, решили да посрещнат Великденските празници в чужбина. Това каза за Радио Варна Юлиан Бонев от Варненската асоциация на туроператорите и туристическите агенти.

Най-много българи е имало на Великден в Турция, Гърция, Румъния и Северна Македония, а програмите са били запълнени още в средата на април.

„В Турция има много места, които са свързани с християнството. Най-често нашите сънародници пътуват до южната ни съседка с цел да се запознаят с културно-историческото наследство. Сериозен интерес предизвикват Истанбул, Егейска Турция, района на Ефес, Горна Месопотамия и други“, обясни Юлиан Бонев.

От по-далечните дестинации, най-привлекателни за българите са били Италия, Тунис и Египет. Много пътувания е имало и към Франция и Германия. В България най-много екскурзии е имало до морските ни курорти, както и до Родопите.

Юлиан Бонев коментира и засилените проверки по границите за нелегални пътувания и порочни практики при организирането им. По думите му, туроператорския бранш приветства тези проверки, но продължава да настоява за създаването на турсистическа полиция.

Анкети