Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. „Ford“ спира свой модел електрически пикапи – открит е технически проблем с батериите им

Автомобили

„Ford“ спира свой модел електрически пикапи – открит е технически проблем с батериите им

Ford спира свой модел електрически пикапи – открит е технически проблем с батериите им - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

От „Ford“ обявиха, че спират производството на най-продаваните зад Океана електрически пикапи „F-150 Lightning“ поради „потенциален проблем с батериите им", предава CNN, цитирани от БТА.

Възможният проблем е открит по време на стандартна проверка на автомобилите, която се извършва преди те да бъдат доставени на пазара, уточнява Ема Берг, говорител на компанията.

От корпорацията не коментират нито какъв може да е проблемът с батериите на пикапите, нито възможната причина за неговото възникване, нито потенциалните последици от него. 

Временното спиране на производството и доставките на „F-150 Lightning“ очевидно не важи за автомобилите, които вече са доставени на клиентите или на дилърите на марката, отбелязва CNN.

Компанията „Ford“ е продала около 18 000 електрически пикапи „F-150 Lightning“, откакто започна да ги произвежда през пролетта на 2022 г. 

През миналата година корпорацията обяви, че създава две големи подразделения. Едното, което произвежда моторни превозни средства с двигатели с вътрешно горене, се нарича „Ford Blue“. Другото производствено звено е за електрически превозни средства. То се нарича „Ford Model E“.

Американският автомобилен гигант наскоро обяви, че ще инвестира 3,5 милиарда долара в създаването на нов завод за производството на батерии в щата Мичиган. Предвижда се той да започне  дейност през 2026 г.  

„Ford“ изгражда производствени мощности за батерии и електрически камиони и в щатите Тенеси и Кентъки.

На този фон американската корпорация обяви наскоро, че съкращава 11 процента от служителите си в Европа в рамките на процес на трансформация на производството към електрически превозни средства.

Анкети