Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Наводненията в Словения блокираха работата на Volkswagen - някои заводи спират производство

Автомобили

Наводненията в Словения блокираха работата на Volkswagen - някои заводи спират производство

Наводненията в Словения блокираха работата на Volkswagen - някои заводи спират производство - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

От Volkswagen съобщиха, че е възможно преустановяване на производството в някои свои заводи поради наводненията в Словения, които са довели до прекъсване във веригите за доставки.

Само преди ден в Португалия от автомобилния завод на Volkswagen Autoeuropa в Палмела обявиха, че спират производството си от началото на септември поради прекъсване във веригата на доставки на автомобилни части заради тежките наводнения в Словения.

Според информацията изнесена от компанията един от доставчиците на части за двигатели, който работи в засегната от наводненията държава не е в състояние да покрие нуждите за производството на автомобили, като обемът на доставките от негова страна е драстично намален.

В момента от Volkswagen Group полагат усилия за пълното възобновяване на производството в това съоръжение, като са се включили в работата по разчистване на мястото със специализирани екипи, предават световните медии.

Благодарение на останалите партньорски предприярия от световната мрежа доставчици на автомобилния производител, наличността на компонентите е била осигурена, но от Volkswagen се подготвят за загуби, тъй като очакват през септември да се усети сериозен недостиг на компоненти в някои заводи.

Анализаторите на Deutsche Bank заявиха, че е твърде вероятно още европейски доставчици и производители да бъдат засегнати от същите проблеми.

Анкети