Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Още един електрически камион на Nikola се самозапали

Автомобили

Още един електрически камион на Nikola се самозапали

Още един електрически камион на Nikola се самозапали - Tribune.bg
Снимка:
© Facebook

Електрически камион на Nikola се запали близо до централата на компанията във Финикс в Аризона по време на тестове на батерията. Това е вторият подобен инцидент с автомобил на фирмата за тази седмица, предава Ройтерс.

След случилото се акциите на компанията паднаха с още около 15% до 88 цента след предишния им срив с 55% през август, когато от Nikola обявиха, че спират продажбите и изтеглят всички електрически камиони, захранвани с батерии, които са доставили заради разследване на предишни пожари.

След самозапaлване: Nikola изтегля електрическите си камиони

По-рано тази седмица друг акумулаторно-електрически камион от модела Tre се запали в Темпе, Аризона. За щастие и при двата инцидента няма пострадали.

Настоящият случай на запалване е бил в контролирана среда, защото се е случил по време на тестове за безопасност на батерията, уточняват от компанията.

Когато започнаха свои разследвания през юни от Nikola подозираха зловредна външна намеса и саботаж, след като няколко камиона в централата на фирмата се запалиха. Но прди около месец от производителя излязоха с позиция, че причина за запалванията е изтичане на охлаждаща течност в батерията.

По време на изтеглянето общо 209 електрически камиона, захранвани с батерии, са били на пазара между дилъри и клиенти.

Анкети