Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Отлагат шофьорските изпити поради безсрочна стачка на ИА „Автомобилна администрация“

Автомобили

Отлагат шофьорските изпити поради безсрочна стачка на ИА „Автомобилна администрация“

Протестът забавя и обслужването на потребителите в административните центрове на агенцията

Отлагат шофьорските изпити поради безсрочна стачка на ИА Автомобилна администрация - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Поради започнали ефективни стачни действия в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, служителите в центровете за административно обслужване ще бъдат в намален състав, информират от Министерството на транспорта и съобщенията.

Обслужването на потребители и издаването на административни актове и документи ще се извършва при намалено работно време, поради което е възможно да не бъдат спазени нормативно определените срокове.

„Кандидатите, които са заявени за теоретични или практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС, но не са изпитани в резултат на ефективните стачни действия на председателите на изпитни комисии, ще бъдат прехвърлени за друга седмица, като допълнително ще бъдете информирани за датата и часа чрез учебния център, провел обучението. Кандидатите, подали заявление за допускане до изпит следва да се обърнат за информация на посочените телефони в раздел „Контакти“ на областния отдел, където ще държат теоретичния изпит“, пише в съобщението на сайта на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

„Главни специалисти - една и съща работа вършат, една и съща длъжност, една и съща дирекция, получават три различни заплати. Имахме преговори с работодателя! Няма никакви действия от негова страна. Заплатите варират от 785 лв. до 1633 лв. Нямаме столове в офисите. Искаме 200 служители да бъдат назначени, най-малко, в Изпълнителна агенция, тъй като ние сме под санитарния минимум“, заяви пред БНР по време на символичен протест през юли представителят на КТ „Подкрепа“ в Пловдив.

Етикети: протест (35)
Анкети