Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Renault и Geely създават съвместно предприятие за хибридни двигатели с вътрешно горене

Автомобили

Renault и Geely създават съвместно предприятие за хибридни двигатели с вътрешно горене

Renault и Geely създават съвместно предприятие за хибридни двигатели с вътрешно горене - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Френският автомобилен производител Renault и китайският му партньор Geely обявиха дългогчакваната новина за изграждането на тяхно съвместно предприятие, което ще разработва двигатели с вътрешно горене и хибридни двигатели.

Начинанието е насочено към разработването на по-ефективни бензинови двигатели и хибридни системи, тъй като конкурентните автомобилни производители увеличават инвестициите си в двигатели с ниски емисии в отговор на забавянето на продажбите на електрически превозни средства.

Преди дни от Toyota Motor демонстрираха своите двигатели от следващо поколение, които могат да се използват в хибридни и друг вид превозни средства с по-ниски емисии, а китайският производител BYD представи нова хибридна технология с по-ниски разход на гориво.

„Необходима е комбинация от различни технологии за задвижване... за постигане на успешна декарбонизация в свят, в който повече от половината произведени превозни средства се очаква да разчитат на двигатели с вътрешно горене до 2040 г.“, коментираха от Renault и Geely в съвместно изявление, цитирано от Ройтерс.

Планираното предприятие е основна част от стратегията на Renault да остане в надпреварата срещу по-големите конкуренти чрез подписване на множество партньорства за намаляване на разходите и достъп до нови пазари.

Чрез изграждането на своя бизнес с двигатели с вътрешно горене, Renault планира да се съсредоточи върху електромобилите, част от широкото преструктуриране на френската фирма, което включва също преразглеждане на нейния десетилетен съюз с Nissan Motor.

За Geely сделката е в контекста на целите за изграждане на партньорства, които да подпомогнат на компанията да се разраства и извън Китай. Припомняме, че наскоро Geely обяви сделка за разработка на хибридни бензинови двигатели с Mercedes-Benz, като китайската компания придоби дял в германския автомобилен производител.

Етикети: Renault (9)