Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. С дългосрочен договор: Redwood ще доставя материали за EV батериите на Toyota Motor

Автомобили

С дългосрочен договор: Redwood ще доставя материали за EV батериите на Toyota Motor

С дългосрочен договор: Redwood ще доставя материали за EV батериите на Toyota Motor - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Redwood Materials подписа дългосрочен договор с Toyota Motor. Компанията ще доставя на японския автомобилен производител рециклирани материали за нуждите на завода за EV батерии на Toyota в Северна Каролина, съобщават от Redwood.

От базираната в Невада Redwood Materials заявиха също, че са поели ангажимент да рециклират батерийните компоненти от излезли от употреба превозни средства на Toyota, предимно хибридно-електрическите модели като Prius.

От Redwood, един от водещите в света компании за рециклиране на батерии, не разкриват подробности за стойността или времето на споразумението.

В интервю за Ройтерс главният изпълнителен директор на Redwood Джей Б. Страубел, каза, че новият договор ще позволи на бизнеса на Redwood „да расте и да се разширява с бъдещите нужди на Toyota“.

Той допълни, че Redwood изгражда затворен цикъл или кръгова екосистема на батерията, насочена към намаляване на разходите за EV чрез намаляване на зависимостта от вносни материали, като същевременно намалява въздействието върху околната среда.

Redwood има за цел да изгради годишен капацитет за производство на батерийни компоненти в САЩ от 100 гигаватчаса - достатъчно, за нуждите на повече от 1 милион електромобила годишно, с възможност за дългосрочно разширяване на годишния капацитет до 500 GWh.

Страубел, бивш главен технологичен директор на Tesla, основава Redwood през 2017 г.

Анкети