Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Tesla пуска подобрена версия на Model 3

Автомобили

Tesla пуска подобрена версия на Model 3

Tesla пуска подобрена версия на Model 3 - Tribune.bg
Снимка:
© Tesla

Tesla представи подобрена версия на електрическите си автомобили от серията Model 3, която е предназначена за пазарите в Китай, Европа, Близкия изток, Австралия и Япония. Колите от подобрената версия могат да изминат по-голямо разстояние при едно зареждане на батериите, посочва американската компания.

Освен това американската компания обяви, че намалява продажните цени в Китай на два от електрическите си модела от по-висок клас. Азиатската страна е най-големият пазар на автомобили в света, отбелязва Ройтерс.

Елетромобилите  от серията Model S ще бъдат предлагани при стартова цена от 698 900 юана (96 247 долара), а тези от серията Model X ще бъдат продавани за най-малко 738 900 юана (около 101 756 долара), съобщи автомобилопроизводителят на страницата си в китайската социална мрежа Weibo.

Това означава, че цената на луксозния кросоувър Model X пада с 21 на сто на китайския пазар, а тази на седана Model S - с 14 на сто. Решението на компанията на Мъск е пореден етап от ценовата „война“, която американската компания води с китайските производители на електрически превозни средства, посочва Ройтерс.

Анкети