Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Високата цена и по-ниският пробег разочароваха някои от купувачите на Cybertruck

Автомобили

Високата цена и по-ниският пробег разочароваха някои от купувачите на Cybertruck

Високата цена и по-ниският пробег разочароваха някои от купувачите на Cybertruck - Tribune.bg
Снимка:
© Tesla

По-скъпият от очакваното пикап Cybertruck на Tesla, който предлага пробег, доста по-малък от това, което беше обещал изпълнителният директор на компанията Илон Мъск, дълбоко разочарова някои, но пък очарова други с футуристичната си визия и комфорта, който подобно на SUV модел се усеща при движение, пише Ройтерс.

Припомняме, че новият пикап на Tesla – Cybertruck изостана с две години от предварително обявения график, но преди дни офицаиално беше пуснат на пазара, за да се конкурира с подобни модели на Ford - F150 Lightning, Rivian Automotive - R1T и General Motors - Hummer EV.

Съоснователят на Reddit Алексис Оханян, беше сред първите клиенти, които получиха дългоочакваното си превозно средство на официално събитие, организирано в гигафабриката на Tesla в Тексас, по време на което бяха извършени и първите доставки на електрическия пикап за отбрани клиенти.

Според Оханян Cybertruck се движи и усеща като спортното превозно средство Model X на Tesla.

„Първоначалното усещане за това превозно средство – гладко, кара се като моя Model X. Голямо е, но не е тромаво“, каза Оханян, докато предаваше на живо първото си шофиране на Cybertruck в социалната медийна платформа X. Той каза, че ще бъде „най-готиният татко“, когато прибира детето си от училище.

Започвайки от $60 990, Cybertruck е с над 50% по-скъп от това, което главният изпълнителен директор Илон Мъск рекламира през 2019 г. Това може да стесни привлекателността на автомобила.

Един от разочарованите е изпълнителният директор на финансова компания от Тексас. Крисчън Кук е резервирал своя Cybertruck още през 2019 г., когато Илон Мъск обеща по-евтин пикап, който да има по-дълъг пробег с едно зареждане.

„Цените и пробегът на камионите са много разочароващи“, заяви пред Ройтерс Кук, който кара Model 3. „Определено моята лоялност към Tesla претърпя огромен удар“, добави той.

Според анализатора на CFRA Гарет Нелсън високата цена ще доведе до анулиране на резервации от клиенти и очаква Tesla да коригира ценообразуването въз основа на бъдещото търсене.

Според анализатори Cybertruck, който е изработен от лъскава, огнеупорна неръждаема стомана и е вдъхновен от превърната в кола подводница от филм за Джеймс Бонд, вероятно ще се отрази благоприятно за бранда „Tesla“, но това няма да помага на компанията да спечели позиции за превръщането си в марка за масовия пазар и да се конкурира с производители като Ford, които обслужват постоянните купувачи на автомобили.

Всъщност цената на електрическия пикап и по-дългото време за изчакване за значителна финансова печалба оставиха анализаторите обезпокоени.

Cybertruck няма да направи много за финансовите резултати на Tesla през следващата година, обясняват експертите. Според прогнозите на анализаторите се очакват 250 доставки тази година и 75 000 за следващата година, като и двете „може да са амбициозни“.

Анкети