Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Volskwagen инвестира 3,3 милиарда евро в Бразилия до 2028 година

Автомобили

Volskwagen инвестира 3,3 милиарда евро в Бразилия до 2028 година

Volskwagen инвестира 3,3 милиарда евро в Бразилия до 2028 година - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Германският автомобилен гигант Volkswagenпланира да инвестира около 16 милиарда реала (3,3 милиарда евро) в Бразилия до 2028 година. Сумата е двойно по-голяма от предварителните планове на компанията, предаде ДПА.

Volkswagen обяви по-рано планове да инвестира около 7 милиарда реала в Бразилия до 2026 година. Бразилското подразделение на Volskwagen оповести днес плановете за най-новата инвестиция.

Volkswagen Group планира да пусне 16 нови модела на бразилския пазар до 2028 година, включително хибридни и изцяло електрически автомобили.

Volkswagen е „марката, при която обемът на продажбите е нараснал най-много през 2023 година и е била начело в най-важните сегменти за високопроходими и леки автомобили в Бразилия миналата година“, заяви главният изпълнителен директор на бразилското подразделение на автомобилостроителя Чиро Пособом.

„Сега Volkswagen отново потвърждава вярата си в Бразилия“, каза Пособом.

Новите модели включват пикап, който ще се произвежда в завода на Volkswagen в Сао Жозе дош Пинаиш и превозно средство, което ще бъде конструирано изцяло в Бразилия във фабриката в Таубате.

Нов двигател за хибридни превозни средства ще бъде произведен в завода в Сао Карлош.

Пособом заяви, че инвестициите ще бъдат насочени първоначално към проекти за декарбонизация на четирите завода на компанията в Бразилия.

Според данните на Volkswagen продажбите му в Бразилия са нараснали миналата година с 29,5 на сто до 345 039 превозни средства, предава БТА. С пазарен дял от 15,8 на сто, Volskwagen отстъпва единствено на Fiat на Stellantis в южноамериканската страна.

VW Polo е бил най-добре продаваният автомобил в Бразилия през 2023 година, отчита германският автомобилостроител.

General Motors също обяви в края на януари, че планира да инвестира 7 милиарда реала (1,4 милиарда долара) в операции в Бразилия през идните пет години, тъй като се опитва да ускори производството си на електрически превозни средства в южноамериканската страна.   

Етикети: „Volkswagen“ (30)
Анкети