Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. МС одобри проекторешение за увеличението на платимия капитал на ЕБВР

Банки

МС одобри проекторешение за увеличението на платимия капитал на ЕБВР

МС одобри проекторешение за увеличението на платимия капитал на ЕБВР - Tribune.bg
Снимка:
© EBRD

Одобрен е проект на Решение на Съвета на управителите на ЕБВР относно увеличение на уставния капитал и записване на дялове в него

Със свое решение правителството одобри проект на Решение на Съвета на управителите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) относно увеличение на уставния капитал на банката и записване на дялове в него, също така упълномощи министъра на финансите, в качеството си на управител за България, да гласува в подкрепа на Решението.

С увеличението на платимия капитал банката ще запази необходимото ниво на финансова стабилност, за да предприеме извънредни по своя характер инвестиции в Украйна и да продължи да оказва пълна подкрепа на другите страни, в които оперира, помагайки им както в справянето с предизвикателствата на прехода, така и в преодоляването на последиците от войната в Украйна.

Европейската банка за възстановяване и развитие е създадена през 1990 г. с цел да съдейства за икономическия прогрес на страните от Централна и Източна Европа, като спомогне икономиките им да станат по-конкурентноспособни в международен аспект и им съдейства при тяхното възстановяване и развитие.

Анкети