Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. Технически срив: Банковият сектор в САЩ беше засегнат от забавяне при депозирането

Банки

Технически срив: Банковият сектор в САЩ беше засегнат от забавяне при депозирането

Технически срив: Банковият сектор в САЩ беше засегнат от забавяне при депозирането - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Мобилното приложение на Bank of America пусна съобщение в петък, в което се казва, че клиентите може да се сблъскат с временни забавяния при депозирането на средства в сметките си, след като технически проблем засегна множество финансови институции.

Според местните медии проблемът произтича от човешка грешка свързана с основната инфраструктура на платежната система The Clearing House (TCH), собственост на някои от най-големите търговски банки в света.

„TCH има проблем с обработката на един-единствен файл на автоматизирана клирингова къща. TCH работи със засегнатите финансови институции по въпроса“, каза в писмо до медиите говорител на асоциацията.

За проблема информираха и от Федералния резерв, а банките побързаха да успокоят клиентите си, че депозитите им остават в безопасност, а техническият срив се дължи на човешка грешка, а не от злонамерена атака.

Според Downdetector пробремът е бил регистриран от клиентите на Bank of America, Chase, US Bank, Truist и Wells Fargo.

Федералният резерв предупреди банките в петък следобед, че проблемът е причинен от „проблем с обработката“ в частния оператор на Automated Clearing House (ACH), но по-късно беше пуснато съобщение, че всички услуги работят нормално към 12:44 ч. източно време (ET).

Анкети