Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. National Bank of Canada придобива Canadian Western Bank в сделка за над $3,6 млрд.

Банки

National Bank of Canada придобива Canadian Western Bank в сделка за над $3,6 млрд.

National Bank of Canada придобива Canadian Western Bank в сделка за над $3,6 млрд. - Tribune.bg
Снимка:
© Facebook

От National Bank of Canada обявиха, че  купуват Canadian Western Bank в сделка за обмен на акции на стойност около 5 млрд. канадски долара (3,6 милиарда щатски долара).

От съобщението става ясно, че сделката има за цел да обедини двете допълващи се банки с разрастващ се бизнес, като комбинираното дружество ще предлага услугите си в национален мащаб, като същевременно поддържа регионален модел на обслужване.

Базираната в Монреал National Bank ще плати еквивалента на $52,24 на акция за CWB, премия от 110% над цената на затваряне във вторник. Сделката изисква одобрението на две трети от акционерите на CWB и канадското правителство и се очаква да приключи до края на 2025 г.

За National Bank, шестият по големина кредитор в Канада, сделката представлява възможност да диверсифицира печалбите си далеч от Квебек, където е една от най-доминиращите финансови институции. Нейната стабилност я направи една от най-добре представящите се банки в Канада през последните 12 месеца, като акциите ѝ се повишиха с около 21 процента през това време, предават световните агенции.