Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Два от основните индекса на Уолстрийт S&P 500 и Dow Jones завършиха седмицата с рекордни нива

Борси

Два от основните индекса на Уолстрийт S&P 500 и Dow Jones завършиха седмицата с рекордни нива

Два от основните индекса на Уолстрийт S&P 500 и Dow Jones завършиха седмицата с рекордни нива - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Индексът S&P 500 затвори на нова рекордна стойност на 2 февруари след множество отчети за приходите на големите технологични компании и данни на правителството на САЩ, според които пазарът на труда е останал стабилен през януари.

S&P 500 завърши деня с ръст от 1,1% на ниво от 4958,61 пункта, надминавайки предишния си връх от 29 януари, предаде АФП.

Промишленият индекс Dow Jones също се изкачи до нови висоти, като нарасна с 0,4% до 38 654,42 пункта. Технологичният индекс Nasdaq Composite се повиши с 1,7 % до 15 628,95 пункта.

Силното представяне дойде ден след като технологичните компании Meta - титанът, който стои зад Facebook и Instagram - и Amazon надминаха очакванията в последните си тримесечни резултати.

На 2 февруари акциите на Meta се покачиха с 20,3%, а тези на Amazon със 7,9%.

Само Apple, която също отчете печалби на 1 февруари, се понижи с 0,5 %.

Това се случи, въпреки че компанията отбеляза ръст на продажбите през последните три месеца на 2023 г. - тъй като притесненията, свързани с конкуренцията на китайския пазар, хвърлиха сянка върху новините.

Междувременно Министерството на труда на САЩ съобщи, че най-голямата икономика в света е надминала очакванията и е добавила 353 000 работни места през миналия месец.

Равнището на безработица остана под 4,0% в продължение на цели две години - сигнал за продължаваща устойчивост на пазара на труда, която може да подкрепи растежа през тази година.

„Това е по-скоро свързано с приходите, отколкото с доклада за труда“, каза Том Кейхил от Ventura Wealth Management за представянето на пазара.

Етикети: Уолстрийт (156)
Анкети