Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Петролът продължава да поевтинява

Борси

Петролът продължава да поевтинява

Петролът продължава да поевтинява - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Петролните котировки се понижават за трети пореден ден в азиатската търговия на фона на нарастващите надежди за споразумение за прекратяване на огъня в Близкия изток, както и заради ръст в запасите от суровината и на производството в САЩ, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, за юли се понижиха с 88 цента до 85,45 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол - с 90 цента по-ниски при 81,03 долара за барел.

Поевтиняването и на двата контракта е с повече от 1 на сто.

Надеждите за прекратяване на бойните действия между Израел и "Хамас" след подновения международен натиск, воден от Египет, тласнаха цените на петрола надолу.

"Възможността за споразумение за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас" облекчи опасенията за ескалация на конфликта и всякакви възможни прекъсвания на доставките (на петрол - бел. ред)", посочиха анализатори от ЕйЕнЗет (ANZ) в съобщение до клиентите им, предава БТА. 

Израелският премиер Бенямин Нетаняху повтори вчера намерението си за нападение срещу южния град Рафах, независимо от отговора на "Хамас" на последните предложения за спиране на боевете и освобождаване на израелските заложници.

Междувременно запасите от суров петрол в САЩ нараснаха с 4,906 милиона барела през седмицата, приключила на 26 април, казват източници, позоваващи се на данни на Американския петролен институт. Очакванията бяха за спад от 1,1 милиона барела.

Анкети