Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цената на петрола отново се понижи

Борси

Цената на петрола отново се понижи

Цената на петрола отново се понижи - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на петрола се понижиха днес в азиатската търговия на фона на увеличени запаси от суровината в САЩ,  както и заради данни за намалена активност на рафинериите в Китай, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха със 72 цента до 80,46 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол загубиха 67 цента до 75,99 долара за барел.

И двата контракта поевтиняха с повече от 1,5 на сто вчера.

Запасите от суров петрол в САЩ се повишиха с 3,6 милиона барела миналата седмица до 421,9 милиона барела, сочат данни на Администрацията за енергийна информация на САЩ (EIA), надхвърляйки очакванията на анализаторите в анкета на Ройтерс за ръст от 1,8 милиона барела.

Производството на суров петрол в САЩ се задържа стабилно на рекордните 13,2 милиона барела на ден, се посочва още в официалните данни.

В Азия производителността на китайските петролни рафинерии се понижи през октомври от върховете от предходния месец, тъй като търсенето на промишлени горива отслабна.

Публикувани днес данни показаха, че цените на жилища  в Китай са паднали за четвърти пореден месец през октомври, предава БТА.