Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цената на златото падна под 2000 долара

Борси

Цената на златото падна под 2000 долара

Златото загуби в днешната търговия около 1% от цената си за тройунция, след като обявените в петък следобед данни за трудовия пазар в САЩ показаха, че той все още е твърде силен

Цената на златото падна под 2000 долара - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Златото загуби в днешната търговия около 1 на сто от цената си и падна под 2000 долара за тройунция (около 31,1 грама), след като обявените в петък следобед данни за трудовия пазар в САЩ показаха, че той все още е твърде силен, което пък повиши очакванията за ново покачване на лихвите от страна на Управлението за федерален резерв през май, предаде Ройтерс.

Цената на златото на спотовия пазар падна с 0,9 на сто до 1990,60 долара за унция, а американските златни фючърси се понижиха по-рязко, с 1 на сто до 2006,30 долара.

В краткосрочен план обаче инвеститорското отношение към златото остава добрo, посочва анализатор към Geojit Financial Services, предава БТА.

Доларовият индекс се покачва с 1 на сто, което прави кюлчетата по-скъпи за купувачите, опериращи с други валути.

Спотовото сребро изтри 1 на сто до 24,75 долара за унция, платината загуби 0,5 на сто до 1002,25 долара, а паладият спадна с 0,3 на сто до 1461,31 долара.

Движенията са основно на американските и азиатските пазари, тъй като Европа, Австралия и Хонгонг остават затворени заради последния ден от Великденските празници.