Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. До ръба на Космоса, но не с ракета, а с балон: Тестват нов космически кораб, предлагащ Wi-Fi и коктейли на борда (СНИМКИ)

Мултимедия

До ръба на Космоса, но не с ракета, а с балон: Тестват нов космически кораб, предлагащ Wi-Fi и коктейли на борда (СНИМКИ)

До ръба на Космоса, но не с ракета, а с балон: Тестват нов космически кораб, предлагащ Wi-Fi и коктейли на борда (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© Space Perspective

Американската компания за космически туризъм Space Perspective представи тестова капсула за своя космически кораб Neptune, който до 2025 г. ще може да транспортира пътници до ръба на Космоса. Капсулата ще излети в първия си безпилотен тестов полет през следващите седмици, съобщава британският в. „Индипендънт“.

Space Perspective, която има за цел да започне търговска услуга веднага след края на тази година, навлиза в зараждащ се пазар – цивилните суборбитални космически полети, като нейните най-близки конкуренти са Virgin Galactic и Blue Origin. Но тук приликите свършват. Разликата в ракетите носители – ракетата New Shepard на Blue Origin и космическият самолет на Virgin Galactic, спрямо балона и капсулата под налягане на Space Perspective – правят всичко останало напълно различно.

Новата капсула няма да има възможност да достигне височината на полетитите, които Virgin Galactic и Blue Origin предлагат, но при всички положения може да отведе пътниците си значително по-висок от всеки полет на търговската авиация. От Space Perspective изтъкват, че на клиентите в капсулата им няма да се наложи да се борят с гравитационните сили или с нулева гравитация. Вместо това, балонът, използващ водород, ще се издига бавно и достатъчно плавно, което ще позволи на хората на борда да хапват и пийват по време на пътуването.

Space Perspective © Space Perspective Space Perspective

Според компанията това ще бъде най-големият човешки космически кораб с диаметър 4,9 метра и място за осем пътника и капитан. Размерът му също така побира най-големите прозорци, летели някога в космоса. Според компанията те са идеални за правене на селфита и гледане на зашеметяващи пейзажи.

Space Perspective © Space Perspective Space Perspective

В същото време за удобство на пътниците се предвижда организиране на коктейл бар, тоалетна и Wi-Fi. Самото пътуване ще продължи шест часа. Цената на билета ще бъде 125 000. Space Perspective описва кораба като „най-безопасния, най-луксозния и най-отговорния начин да изживеете Космоса“.

Анкети