Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. 4 нарушения при проверки на складовете за нефт и нефтопродукти за последните два месеца

Енергетика

4 нарушения при проверки на складовете за нефт и нефтопродукти за последните два месеца

4 нарушения при проверки на складовете за нефт и нефтопродукти за последните два месеца - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Само за последните два месеца ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ извърши 287 проверки за спазване на разпоредбите на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти, съобщиха от Агенцията.

За периода март-април 2023 г, служители на териториалните дирекции на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ са направили 11 планови и 276 извънпланови проверки на задължени лица и съхранители, притежаващи складове по чл.34 от Закона за запасите от нефт и нефтопродукти .

Проверени са дружества, осъществявали внос и/или вътрешнообщностно пристигане /ВОП/ на нефтопродукти и съхранители, притежаващи складове, регистрирани по чл. 38 от Закона за запасите от нефт и нефтопродукти.

Съставени са 4 акта за установяване на административни нарушения.

Проверките са проведени на територията на цялата страна и са част от дейността на ДА ДРВВЗ и вменените й от закона функции. Агенцията осъществява държавния надзор върху създаването, съхраняването, обновяването, ползването и възстановяването на запасите от нефт и нефтопродукти с цел осигуряване на снабдяването с течни горива в случаите на затрудняване или значимо прекъсване на доставките в страната и в други държави-членки на Европейския съюз и/или съгласно влязло в сила решение на Международната агенция по енергетика за отпускане на запаси.

Анкети