Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. ДКЦ 25 ще инсталира фотоволтаична система

Енергетика

ДКЦ 25 ще инсталира фотоволтаична система

ДКЦ 25 ще инсталира фотоволтаична система - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

ДКЦ 25 има намерение да изгради със собствени средства фотоволтаична централа с мощност 100 kWp в сградата на лечебното заведение. Инвестицията е с цел снижаване на разходите на поликлиниката за електроенергия, които за няколко месеца са се увеличили със 70%, пише в мотивите на доклада, внесен от общинските съветници Милка Христова, д-р Антон Койчев и д-р Веселин Милев, както и зам.-кмета Дончо Барбалов. Предложението е подкрепено от Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика, съобщава „24 часа“.

Диагностичният център обслужва район „Младост“ в столицата. Според управителя му д-р Стефан Карамфилов, дружеството има възможност да закупи оборудване за фотоволтаична централа на стойност до 172 300 лв., която да покрива нуждите на лечебното заведение, а излишната енергия да се отдава в мрежата.

Фотоволтаични системи вече има изградени в двете бази на ДКЦ 12 в район „Люлин“, както и в ДКЦ 22 в район „Слатина“. Такава инвестиция предстои да бъде направена и в Университетската Първа МБАЛ.

Етикети: солар (4)
Анкети