Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. Енергетици и миньори отказват да се срещнат с министър Радев (Обновена)

Енергетика

Енергетици и миньори отказват да се срещнат с министър Радев (Обновена)

Ресорният министър е заявил готовност да отиде при протестиращите на място на автомагистрала „Тракия“

Енергетици и миньори отказват да се срещнат с министър Радев (Обновена) - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Протестиращите енергетици и миньори отказват да се срещнат с министъра на енергетиката Румен Радев в административната сграда на ТЕЦ „Марица изток 2“. Той отправи покана за 13 часа. Протестиращите продължават блокадата на магистрала „Тракия“ и на Подбалканския път в района на Гурково и заявяват, че няма да отстъпят от исканията си.

"Категорично – не. Среща, някой, ако иска да ни види, някой, ако иска да разговаря с нас – тук. Предлагам на министъра да отворят магистралата – да спре тук. Ако решат – ние ще допуснем да разрешат на министъра да спре тук", заявиха протестиращи на блокадата при Гурково.

„Това, което е най-важно за всички хора, е да имаме разговори, да имаме диалог, да има чуваемост. Мисля, че едва ли има някой, който да не споделя загриженост за всяко работно място“, заяви пред журналисти енергийният министър Румен Радев в Раднево.

Той пристигна на място за среща, на която беше поканил синдикални представители на ТЕЦ-а и на „Мини Марица изток“, както и ръководствата на двете дружества. По-рано стана ясно, че синдикатите отказват да отидат на срещата с Радев и го посочиха той да отиде при тях на място на барикадите. В разговорът в крайна сметка са участвали само представители на ръководството на дружествата.

Министърът на енергетиката е заявил готовност да отиде при протестиращите на място на автомагистрала „Тракия“.

Анкети