Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. Френската TotalEnergies и китайската SINOPEC с общ проект за производство на авиационно биогориво

Енергетика

Френската TotalEnergies и китайската SINOPEC с общ проект за производство на авиационно биогориво

Френската TotalEnergies и китайската SINOPEC с общ проект за производство на авиационно биогориво - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

TotalEnergies и China Petroleum and Chemical Corporation („SINOPEC“) подписаха споразумение за съвместно разработване на устойчиво авиационно гориво (SAF) в рафинерия на SINOPEC в Китай. Това обявиха на своя уебсайт от TotalEnergies.

Устойчивото авиационно гориво e биогориво, произведено от отпадъци и остатъци от кръговата икономика (животински мазнини, използвани готварски масла и др.) и „e-jets“, синтетични горива.

Планираното съоръжение, съвместно притежавано от двете компании, ще има капацитет да произвежда 230 000 тона биогориво от отработени масла годишно, като ще преработва местни отпадъци или остатъци от кръговата икономика (олиа за готвене и животински мазнини), се пояснява в съобщението.

„Това важно сътрудничество с TotalEnergies е в съответствие с нашата стратегия за разработване на нисковъглеродни решения за Китай и света. SINOPEC се ангажира да предоставя зелени и нисковъглеродни енергийни решения, като същевременно подобрява качеството и ефективност на портфейла си от активи“, коментира Йонгшенг Ма, председател на SINOPEC Group

„Развитието на устойчиви авиационните горива са в основата на стратегията за преход на нашата компания, тъй като се стремим да отговорим на търсенето на авиационната индустрия за намаляване на въглеродния отпечатък. TotalEnergies си е поставила цел от 1,5 милиона тона годишно производство на SAF до 2030 година:, заяви от своя страна Патрик Пуяне, председател и главен изпълнителен директор на TotalEnergies.

Анкети