Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. Горивата в Гърция с поредно повишение: Бензинът мина 2 евро/литър

Енергетика

Горивата в Гърция с поредно повишение: Бензинът мина 2 евро/литър

Горивата в Гърция с поредно повишение: Бензинът мина 2 евро/литър - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Гърците се оплакват от много високи цени на бензина. Цената на горивата може да удари негативно туристическия сезон, предупреждават депутати и хотелиери.

Цените на бензина в Гърция се покачват с всеки ден - днес в Атина цената на литър безоловен бензин вече надмина 2 евро. Според коментарите както в медиите, така и сред депутатите, тази висока цена на горивата е нелогична. Обвиняват правителството в нежелание да разбие "картела" с високите цени или да намали данъците върху горивата. Това заявиха депутати по време на парламентарните  дискусии за вота на недоверие към правителството на Кириакос Мицотакис, предава БНР.

По островите няма нито една бензиностанция да продава бензин под 2 евро за литър, оплакват се гърците. До 2 евро и 15 цента достигна бензинът на егейските острови.

Ако до дни не се свалят данъците и не падне цената на горивата, това пряко ще се отрази негативно на туристическия сезон, оплакват се от сектора.

От министерството на развитието съобщават, че се извършват проверки за качеството на продаваните горива, но не се прилагат мерки за регулиране на цените.

Анкети