Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. Kомисията по енергетика задължава МС да изготви доклад за промените в ПВУ в част енергетика

Енергетика

Kомисията по енергетика задължава МС да изготви доклад за промените в ПВУ в част енергетика

Kомисията по енергетика задължава МС да изготви доклад за промените в ПВУ в част енергетика - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Комисията по енергетиката към парламента прие единодушно Проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на Решение на Народното събрание за задължаване на правителството да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика.

Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова и настоящ депутат от "ГЕРБ-СДС" каза, че подкрепя проекта на решение. Според нея обаче този доклад трябва да съдържа и допълнителна информация относно това, дали срокът за преговорите за промени в Плана за възстановяване и устойчивост вече не е изтекъл и какво следва от това. Другата тема, която трябва да бъде обсъдена в тази връзка, е, че към БЕХ е създадено ново дружество, което ще се занимава с изграждането на фотоволтаични инсталации в комплекса "Марица-Изток". Затова Петкова поиска информация във връзка с това дружество. 

Депутатите приеха и предложението на Делян Добрев от "ГЕРБ-СДС" срокът, в който МС да изготви доклада, да бъде удължен на 10 работни дни.