Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Американски инвеститори изкупуват търговски имоти в Лондон

Имоти

Американски инвеститори изкупуват търговски имоти в Лондон

Американски инвеститори изкупуват търговски имоти в Лондон - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Американски инвеститори изкупуват търговски имоти в Лондон с най-бързия темп от осем години насам. Това показват данните, събрани от отдела за недвижими имоти на BNP Paribas, цитирани от Ройтерс.

Купувачите са привлечени от знаци, че пазарът във Великобритания се възстановява по-бързо от този в САЩ.

Стойностите и продажбите на търговските имоти се сринаха в световен мащаб през последните години - включително във Великобритания - тъй като растящите разходи за заеми и изпразването на офиси след пандемията подкопаха инвестициите.

Интересът на инвеститорите от САЩ към Великобритания нараства, подпомогнат от по-привлекателните „основи на лизинга“ и по-силния долар спрямо паунда, посочва BNP Paribas Real Estate.

Пазарите на недвижими имоти в САЩ остават без промяна, заради опасения относно стабилността на лихвени проценти, по-бавното завръщане в офиса на служителите и политическата несигурност преди изборите в САЩ, добавя изданието.

Базираните в САЩ инвеститори са похарчили 1,9 милиарда паунда (2,4 милиарда долара) за търговски имоти в Лондон през януари-март. Това е шест пъти повече от предходната година и най-високо ниво от последното тримесечие на 2015 г., показват още данните.

Анкети