Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Boston Properties ще продаде дялове от два имота, оценени на около $1,7 млрд.

Имоти

Boston Properties ще продаде дялове от два имота, оценени на около $1,7 млрд.

Boston Properties ще продаде дялове от два имота, оценени на около $1,7 млрд. - Tribune.bg
Снимка:

 

Инвестиционният тръст за недвижими имоти Boston Properties продава 45% дял в два базирани в Масачузетс имота за развитие на науките за живота на Norges Bank Investment Management при брутна оценка от около 1,66 милиарда долара.

Масачузетс, особено Кеймбридж и Бостън, е известен като гореща точка за биотехнологични компании, включително Moderna. Щатът също така се счита за най-добрият биофармацевтичен клъстер в Съединените щати, посочва Ройтерс.

Norges Bank Investment Management инвестира 746,4 милиона долара за създаване на съвместни предприятия, които да притежават и двата имота с обща площ от близо 810 000 квадратни фута.

Boston Properties, който е най-големият публично търгуван разработчик и мениджър на първокласни работни места, ще запази 55% дял в имотите и ще предоставя услуги за развитие, управление и лизинг.

Имотът, който се намира на „Binney Street“ 290  е в процес на изграждане и е предварително отдаден под наем на AstraZeneca, докато този в съседство на номер 300 е в процес на преустройство и е предварително отдаден под наем на Broad Institute, организация с нестопанска цел.

 

Анкети