Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Един от най-скъпите имоти в света: Замък, принадлежал на Ротшилд, се продава за 425 млн. евро

Имоти

Един от най-скъпите имоти в света: Замък, принадлежал на Ротшилд, се продава за 425 млн. евро

Един от най-скъпите имоти в света: Замък, принадлежал на Ротшилд, се продава за 425 млн. евро - Tribune.bg
Снимка:
© Whisper Auctions

Замък от 12-ти век, който някога е принадлежал на Ротшилд, се продава на търг за умопомрачителните 425 милиона евро, или около 454 милиона долара. Ако намери своя купувач имението безспорно ще заеме мястото си сред най-скъпите имоти в света, коментира Игнас Меувисен брокер на луксозни недвижими имоти, който се занимава с продажбата на замъка през своята компания Whisper Auctions.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ignace Meuwissen (@ignace.meuwissen)

Световните агенции предават, че замъкът Château d'Armainvilliers се намира близо до Париж. Величествената сграда някога е била собственост на Едмонд де Ротшилд, а на по-късен етап и дом на крал Хасан II.

Според описанието на Меувисен, замъкът е разположен на 2500 квадратни метра площ, като сградата се състои три огромни етажа, които разполагат с три асансьора, 17 спални, пет приемни, фризьорски салон, кухня, отделни жилища за членовете на персонала и конюшни, които побират до 50 коня, предава bTV.

За платформата Mansion Global, оперираща с обяви за продажба на луксозни недвижими имоти от цял свят, Меувисен сподели, че в момента интерес към Château d'Armainvilliers има от цял свят, включително и едно запитване от Източна Европа.

Анкети