Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. За 10 млн. евро беше продаден футуристичният апартамент на Карл Лагерфелд в Париж

Имоти

За 10 млн. евро беше продаден футуристичният апартамент на Карл Лагерфелд в Париж

За 10 млн. евро беше продаден футуристичният апартамент на Карл Лагерфелд в Париж - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС/АРХИВ

Футуристичният апартамент в Париж на покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд е продаден на търг за 10 млн. евро, съобщи „Гардиън“.

Крайната цена, 11 млн. евро, включително нотариалните такси, е приблизително два пъти по-висока от ориентировъчната цена, определена на 5,3 млн. евро. Не се съобщават подробности за купувача.

Разположен в сграда от XVII в. на Quai Voltaire, тристайният дом е с гледка към река Сена и Лувъра.

Апартаментът с площ 260 кв. м разполага с гардеробна с площ 50 кв. м и е напълно ремонтиран от Лагерфелд „във футуристичен стил с бетонен под и секции от пясъкоструйно стъкло“.

Роденият в Германия Лагерфелд, чиито впечатляващи творения и ревюта за Chanel, Fendi и собствената му марка оказват огромно влияние върху света на модата, живее там в продължение на около 10 години до смъртта си на 85-годишна възраст през февруари 2019 г.

Офисът и библиотеката му сега са отворени за обществеността като книжарница и пространство за събития в Латинския квартал на Париж.

Сериалът за живота му, Becoming Karl Lagerfeld, с участието на Даниел Брюл, се очаква да бъде излъчен по Disney+ през месец юни.

В интервю за АФП по-рано този месец Брюл заяви, че се е опитал да подражава на крайно естетичните вкусове на Лагерфелд.

„Опитах се да направя всичко възможно, но мебелите, плакатите, снимките, картините, книгите... да бъдеш такъв перфекционист в естетиката е нещо, което абсолютно споделям, но очевидно съм безполезен в сравнение с него“, каза Брюл.

Анкети