Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Американски регулатор погна още една криптоборса - SEC заведе дело и срещу Coinbase

Крипто

Американски регулатор погна още една криптоборса - SEC заведе дело и срещу Coinbase

Американски регулатор погна още една криптоборса - SEC заведе дело и срещу Coinbase - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Още една криптоплатформа под прицел на американските регулаторни органи. Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) заведе дело срещу Coinbase Inc. и Coinbase Global Inc. В иска се посочват обвинения, че действат като борса, брокер и клирингова агенция, без да имат регистрация за подобна дейност – нямат регистрация за извършването на такава дейност. Регулаторът посочва още, че има множество нарушения на законите за ценните книжа на САЩ.

Новината за заведеното дело идва часове след като SEC заведе дело и срещу криптоборсата Binance и нейният основател.

SEC допълва още, че поне от 2019 г. Coinbase работи като нерегистриран брокер, като обработва трансакции с криптовалута, избягвайки изискванията за разкриване на информация, предназначени да защитят инвеститорите.

„Coinbase е спечелила милиарди долари приходи чрез, наред с други неща, събиране на такси за трансакции от инвеститори, които Coinbase е лишила от изискванията за разкриване на информация и защитата, която включва регистрацията, и по този начин ги е изложила на значителен риск“, се посочва в съдебното заявление на SEC.

SEC също така каза, че Coinbase работи като нерегистриран брокер чрез Coinbase Prime, която насочва поръчки към платформата на Coinbase и други платформи, както и чрез Coinbase Wallet, който позволява на инвеститорите достъп до ликвидност извън платформата на Coinbase.

Анкети