Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Американското подразделение на Binance търси банка за клиентите си

Крипто

Американското подразделение на Binance търси банка за клиентите си

Американското подразделение на Binance търси банка за клиентите си - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Подразделението на Binance в САЩ се бори да намери банка, която да вземе парите на клиентите му, съобщава Wall Street Journal.

Американският клон на борсата за криптовалута Binance се опитва да намери банка, която да обработва парите на клиентите ѝ след фалита на Signature Bank, съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на запознати с въпроса.

Преди това депозитите бяха изпращани или до Signature Bank, или до Silvergate Capital Corp и двете считани за крипто-приятелски банки, а сега борсата бърза да намери нов банков партньор, който да ги замести.  

Binance.US използва поне един посредник за съхранение на средства. Тъй като парите се държат от трета страна, това може да забави изпращането и преместването на средства.

Компанията неуспешно се е опитвала да установи отношения с Cross River Bank и Customers Bancorp Inc, се посочва в доклад, но банките не са склонни поради опасения относно регулаторния риск, посочва Ройтерс.

И трите компании не отговориха незабавно на искане на Ройтерс за коментар извън нормалното работно време.

„Ние работим с множество базирани в САЩ доставчици на банкиране и разплащания и продължаваме да включваме нови партньори, докато надграждаме нашите вътрешни системи, за да създадем по-стабилна фиатна платформа, за да предлагаме и допълнителни услуги“, е споделил член на Binance.US пред WSJ.

Преди месец Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) съди Binance заедно с неговия главен изпълнителен директор и бивш висш изпълнителен директор по дело за спазването на правилата, твърдейки, че управляват „незаконна“ борса и „фалшива“ програма за спазване на изискванията. След завеждането на иска инвеститорите изтеглиха 1,6 милиарда долара от Binance.

Анкети