Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Fidelity се присъединява към BlackRock в надпреварата за Ethereum ETF

Крипто

Fidelity се присъединява към BlackRock в надпреварата за Ethereum ETF

Fidelity се присъединява към BlackRock в надпреварата за Ethereum ETF - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Гигантът за финансови услуги Fidelity Investments търси регулаторно одобрение за стартиране на борсово търгуван фонд (ETF), който ще държи криптовалутата Ethereum, според подаване в четвъртък до Комисията за ценни книжа и борси. Подаването идва ден след като BlackRock подаде собствено заявление за Ethereum ETF.

По-рано гигантът за управление на активи BlackRock също подаде документите си в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за своя iShares Ethereum Trust - спот Еthereum борсово търгуван фонд (ETF). Това е сигнал според анализаторите, че от компанията „удвояват залозите си“ за криптовалута на фона на оптимизма на инвеститорите относно одобрението на такива инвестиционни инструменти.

iShares Ethereum Trust, който беше регистриран миналата седмица и ще бъде листван на Nasdaq, ако бъде одобрен, ще даде на инвеститорите достъп до Ethereum - втората най-популярна криптовалута - без да я притежават директно.

Подаването на документите от двете компании идва в момент, когато SEC е изправена пред нарастващ натиск да одобри спот биткойн ETF, след като миналата година одобри базирани на фючърси биткойн ETF. Поддръжниците на криптовалутата твърдят, че спот ETF би осигурил по-сигурен начин за основните инвеститори да получат експозиция към цифрови активи.

Етикети: ETF (23) BlackRock (4) SEC (19)