Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Илон Мъск смени логото на Twitter с това на Dogecoin

Крипто

Илон Мъск смени логото на Twitter с това на Dogecoin

Решението доведе до покачване на криптоактива, издигайки го до над 0,10 долара - увеличение с над 20%

Илон Мъск смени логото на Twitter с това на Dogecoin - Tribune.bg
Снимка:
© Twitter

Курсът на Dogecoin (Доджкойн) скочи днес, след като собственикът на Twitter, Илон Мъск избра за ново лого на социалната мрежа - стилизиран образ на куче от породата Шиба ину, който се свързва с този криптоактив, предаде Франс прес.

Независимо дали става дума за постоянен избор или за краткосрочна шега, решението на Илон Мъск да замени емблематичната синя птичка - лого на Twitter, доведе до покачване на Доджкойна до над 0,10 долара - увеличение с над 20%.

Собственикът и главен изпълнителен директор на социалната мрежа не веднъж е използвал платформата за шеги или коментари относно токена, които почти мигновено са повлиявали на цената на нестабилната криптовалута, първоначално създадена като шега.

До края на 2023 г. Twitter ще е с нов главен изпълнителен директор

Доджкойнът беше пуснат през 2013 година като ироничен отговор на два феномена в мрежата – криптовалутите, които се умножиха след огромния интерес предизвикан от Биткойн и много популярните в мрежата пародийни снимки на куче от порода Шиба ину

Доджкойнът скочи до над 70 цента през май 2021 година, благодарение на лавинообразни покупки вследствие на многобройните одобрителни съобщения на Мъск в Twitter. 

Но ентусиазмът на вложителите беше краткосрочен и цената на Доджкойна започна да се понижава също толкова скоростно, след като милиардерът в свой пост квалифицира виртуалната валута като измама.

Инвеститор, загубил вложението си в доджкойн, беше депозирал през лятото на 2022 година жалба с иск за 258 милиарда долара към Илон Мъск и компаниите му Tesla и SpaceX, но милиардерът отхвърли тези обвинения.

Сега, смененото лого на Twitter доведе до вълна от реакции в социалната мрежа и постове  с главен участник – кучето. В свой пост Илон Мъск, публикува разговор с потребител, състоял се миналата година, в който милиардерът обещава да купи Twitter и да направи Шиба ину лого на социалната мрежа.