Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Копачите на биткойн влагат повече мощност и скорот за добиване на Биткойн

Крипто

Копачите на биткойн влагат повече мощност и скорот за добиване на Биткойн

Копачите на биткойн влагат повече мощност и скорот за добиване на Биткойн - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Бизнесът беше изваден от кризата от неотдавнашното рали на криптовалутата - и сега компаниите за копаене се надпреварват да заключат печалби преди "разполовяването" на биткойн, когато възнагражденията за производството на токени са намалени наполовина.

Следващото преполовяване се очаква през април 2024 г., процес, предназначен да забави освобождаването на биткойн, чието предлагане е ограничено до 21 милиона - от които 19 милиона вече са добити, посочва Ройтерс.

Хешрейтът на биткойн - мярка за изчислителната мощност, необходима за копаене на монета - достигна рекордно високо ниво, според крипто платформата Blockchain.com. Това означава, че миньорите трябва да използват все повече и повече мощност и скорост, за да разбият сложните математически пъзели, които им носят биткойни.

Биткойнът се повиши с около 37% през последния месец до около $37 000 след месеци на бездействие, отскок, който насърчи копачите да свържат мощните си компютри, за да разбият пъзелите и да продават новоизсечени монети.

30-дневната средна стойност на приходите, спечелени от миньорите, се е подобрила стабилно тази година, за да достигне 18-месечна стойност от 32,46 милиона долара на 11 ноември, показват данните на blockchain.com.