Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Копачите на криптовалута с рекордни печалби след рязкото поскъпване на Биткойн

Крипто

Копачите на криптовалута с рекордни печалби след рязкото поскъпване на Биткойн

Копачите на криптовалута с рекордни печалби след рязкото поскъпване на Биткойн - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

На фона на рязкото поскъпване на Биткойна, „копачите“ на криптовалути жънат значителни печалби.

Само преди два дни, когато най-голямата криптовалута в света достигна нов исторически връх от над 69 000 долара за брой, те са генерирали рекордните 75.9 милиона долара дневни приходи, отбелязвайки второто най-високо постижение в историята.

По данни на Crypto Potato това представлява значително увеличение от 30.74% спрямо предишния ден и забележителен скок от 293.1%, в сравнение със същата дата преди една година. Рекордът за приходите на миньорите е поставен на 14 април 2021 г., когато те са спечелили 77.3 милиона долара за един ден.

Водещият крипто актив в момента се търгува на около 67 000 долара за брой.

Въпреки спада през последните два дни, листнатите в САЩ борсово търгувани биткойн фондове отбелязват значителен приток на капитал, което предполага, че инвеститорите не са се обезсърчили и са се възползвали от възможността да купуват на по-ниски цени.

Що се отнася до добива на биткойни, хешрейтът се движи близо до най-високата си стойност за всички времена. Т. нар. хешрейт измерва изчислителната мощност на машините, използвани в блокчейн мрежата на биткойна.

Акциите на компаниите за добив на биткойни наскоро се отклониха от тренда на цените на самата криптовалута.

Blockware Solutions предполага, че инвеститорите може да се колебаят да разпределят средства за биткойн копачи в очакване на т. нар. „разполовяване“ през април 2024 г., което ще намали наполовина скоростта на „добива“ на криптовалутата.

Подобни несъответствия възникнаха на два пъти през предходната година. Акциите за добив на биткойни се сринаха, докато биткойнът поддържаше стабилна траектория. И в двата случая това се оказа изгодна възможност за придобиване на „добивни“ крипто акции с отстъка.

Експертите на Blockcware Solutions са на мнение, че тези корекции се считат за здравословни, особено като се има предвид забележителното представяне на акциите за добив на биткойни през последните 15 месеца. 

Анкети