Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. В партньорство с Mantra Chain: Базираната в OAE MAG Group ще токенизира недвижими имоти за $500 млн.

Крипто

В партньорство с Mantra Chain: Базираната в OAE MAG Group ще токенизира недвижими имоти за $500 млн.

В партньорство с Mantra Chain: Базираната в OAE MAG Group ще токенизира недвижими имоти за $500 млн. - Tribune.bg
Снимка:
© Mantra Chain

Базиранata в ОАЕ компания за недвижими имоти MAG GROUP подписа стратегическо партньорство с блокчейн платформата Mantra Chain за токенизиране на портфолиото от недвижими имоти на MAG на стойност 500 милиона долара, предават световните медии.

Този ход бележи голям напредък в глобалния сектор на токенизирани активи. Според редица анализатори именно токенизацията ще революционизира инвестирането в недвижими имоти през следващите години. Всъщност т.нар. токенизирани недвижими имоти са недвижими имоти с базирана на блокчейн фракционирана структура на собственост, което предлага на инвеститорите атрактивна доходност, подкрепена от сигурността на блокчейн технологията. Токенът за недвижими имоти се съхранява в блокчейн и може да се купува, продава или търгува (след първоначален период на задържане) много по-лесно, за разлика от типичното синдикиране, което обикновено трябва да се държи, докато спонсорът на проекта рефинансира или продаде.

Партньорството между MAG и Mantra ще започне с проектите на Keturah в Дубай — Keturah Reserve в Meydan City и Keturah Resort в Dubai Creekside.

Общата стойност на транзакцията на проектите, които ще бъдат токенизирани, ще бъде 500 милиона долара, позиционирайки Mantra и MAG като лидери в индустрията на пазара на токенизирани недвижими имоти в Близкия изток.

Инвеститорите в трезора ще спечелят доходност в стейбълкойни и Mantra (OM) токени, с очаквана възвръщаемост от 8 процента годишна доходност от стейбълкойни, допълнително увеличена от OM токени.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MANTRA (@mantra_chain)