Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Председателят на СОС: Има реален риск София да остане без бюджет

Мрежата

Председателят на СОС: Има реален риск София да остане без бюджет

Председателят на СОС: Има реален риск София да остане без бюджет - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

На 14 септември ще гласуваме бюджета на общината за 2023 г. Огромно закъснение – заради липсата на държавен бюджет до скоро. За съжаление, има реален риск София да остане без бюджет изобщо. Това би означавало поне 6 месеца (от тук до февруари) безвремие и хаос в София. Това написа в своя фейсбук профил председателят на СОС Георги Георгиев.

По думите му идващите местни избори замъгляват здравия разум на политиците.

„Моят призив към  съветниците от ДБ е да не позволяват бюджетът да падне жертва на изборите“, допълни той.

Според Георгиев бюджет на София за 2023 г. трябва да има поради четири основни причини, който той изброява в социалната мрежа.

  1. Без него няма да можем да увеличим заплатите на артистите и работещите в Театър София, Малък Градски Театър "Зад канала", Театър Възраждане и Столичен Куклен Театър и общинските културни институти, въпреки че с финансовата дисциплина, наложена от кмета Фандъкова, са осигурени налични средства;
  2. Работата по изгражданите 100 км канализация в София в момента, ще блокира и града ни ще стои разкопан. Ако това е част от кампанията на някои партии за местните избори, убеден съм, че няма да бъде оценена положително от столичани. 
  3. За да работи градският транспорт без прекъсване до края на годината са необходими допълнително средства, които са предвидени в проекта за бюджет.
  4. Увеличаваме инвестициите по програмата за детски площадки от 3 млн. лева на 5 млн. лева. Едва ли трябва да аргументирам, че това е важно за децата и родителите.

„Накратко, имаме 4 дни да се обединим в името на 2 милиона души. Те го заслужават“, написа още Георгиев във Фейсбук.

Анкети