Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Британска двойка продаде на търг колекция от кукли за 632 000 паунда (СНИМКИ)

Мултимедия

Британска двойка продаде на търг колекция от кукли за 632 000 паунда (СНИМКИ)

Британска двойка продаде на търг колекция от кукли за 632 000 паунда (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© Special Auction Services

Възрастна двойка от Обединеното кралство натрупа най-голямата колекция от кукли, продавана някога на търг, съобщава „Дейли мирър“. Общо Остин Смит и Маргарет Харкинс имаха около 2000 кукли в колекцията си, всички те се съхраняваха в дома им в Бат, Съмърсет.

Съпругът и съпругата започват да колекционират кукли през 1949 г., когато купуват първата си счупена кукла от гаражна разпродажба. В продължение на 75 години те натрупаха огромна колекция, която рядко беше виждана от други освен тях. Някои от редките кукли датират от 18-ти и 19-ти век, а аукционерите описаха находката като „най-голямата и най-ценна колекция от кукли, регистрирана от 25 години“4.

Куклите бяха продадени в два търга на Special Auction Services (SAS) в Нюбъри, графство Бъркшир. Общата стойност на колекцията е 632 хиляди паунда.

Special Auction Services Special Auction Services

Един от най-популярните лотове беше модна кукла, изработена от немски порцелан, и рядка овчарка с агне на Жан Руле от 80-те години на 19 век с агне.

Освен това куклите Пънч и Джуди, направени изцяло от бисквитен порцелан, бяха продадени за 25000 лири стерлинги, което е 60 пъти повече от приблизителната им стойност.

Special Auction Services Special Auction Services

По-рано беше съобщено, че френските власти, с подкрепата на полицията, откриха и конфискуваха повече от сто картини на руски авангардни художници, които бяха откраднати от частен колекционер. Картините са били част от открадната колекция на семейство Хатиб.

Анкети