Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Куба привлича посетители от Русия и Китай, за да възроди туризма си (СНИМКИ)

Мултимедия

Куба привлича посетители от Русия и Китай, за да възроди туризма си (СНИМКИ)

Куба привлича посетители от Русия и Китай, за да възроди туризма си (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Куба обяви наскоро стимули за туристи от страни като Русия и Китай в опит да възроди туристическия се сектор, който от години е в състояние на колапс. Те включват преки полети до Русия и Китай, отмяна на визите за китайските туристи и приемането на руската разплащателна система „Мир“, алтернативна на Visa и Mastercard.

pixabaypixabay

Тази стратегия вече се отплаща. През първите три месеца на годината над 66 000 руснаци вече са посетили карибския остров или двойно повече в сравнение със същия период на 2023 г., сочат данни на кубински медии.

Руските туристи обаче са сред малкото добри новини за кубинския туризъм. Строгите санкции, наложени по времето на бившия президент Доналд Тръмп, намалиха броя на туристите от САЩ и Европа, сочат официални данни.

pixabaypixabay

Опитът на Куба да привлича туристи отдалече може да ѝ донесе само частичен успех. Пътуването от Китай до Куба, например, отнема 24 часа, коментира Пало Спадони от университета в Аугуста, който е експерт по кубинския туризъм.

pixabaypixabay

Според него Хавана няма да успее да постигне заложената цел от 3,2 милиона туристи през 2024 г. Броят им едва ли ще надхвърли 2,6-2,7 милиона, посочва БТА.