Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Летище София със система за самостоятелно сканиране на бордните карти (СНИМКИ)

Мултимедия

Летище София със система за самостоятелно сканиране на бордните карти (СНИМКИ)

Летище София със система за самостоятелно сканиране на бордните карти (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Летище София въведе система за самостоятелно сканиране на бордните карти при първата проверка.

С новата система всички пътници вече сами сканират баркода на бордните си карти още на ниво 0 на Терминал 2.

БГНЕСБГНЕС

При правилна бордна карта вратите се отварят сами и пътниците се качват на следващото ниво за проверката на скенерите. Засега все още има и проверка на място от служители на летището, като с времето ще отпадне. Бордните карти могат да бъдат електронни или хартиени.

БГНЕСБГНЕС

С въвеждането на новата система вече няма да има струпване на пътници при сканирането на бордните карти, където в момента има само три гишета- Служителите ще продължат да помагат на пътниците при сканирането и ще напътстват тези с проблемните баркодове.

БГНЕСБГНЕС

Системата е нова за България, но не и за Европа - по-големите летища отдавна са въвели този начин за облекчаване на опашките.

През тази година Летище София планира да въведе в експлоатация още самостоятелни гишета за чекиране на багаж, където пътниците сами ще си мерят куфарите, ще си поставят стикерите и ще ги пускат на лентата.

Още през 2023 г. летище София обяви партньорство с испанската технологична компания AIRPORT GURUS - важен етап подобряването обслужването и условията за пътуване.

Анкети