Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. „Time“ избра певицата Тейлър Суифт за личност на годината (СНИМКИ)

Мултимедия

„Time“ избра певицата Тейлър Суифт за личност на годината (СНИМКИ)

По-рано тя беше определена за икономически феномен

Time избра певицата Тейлър Суифт за личност на годината (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© INSTAGRAM

Американската попзвезда Тейлър Суифт, която разтърси музикалната индустрия с феноменално успешно турне, е личност на годината за 2023 г. на списание "Тайм".

БГНЕСБГНЕС

Тя победи 8 други кандидати, сред които холивудските стачкуващи, Си Дзинпин, Сам Олтман, прокурорите на Тръмп, Барби, Владимир Путин, крал Чарлз III и Джером Пауъл.

"Голяма част от това, което Тейлър Суифт е постигнала през 2023 г., е неизмеримо (...) Тя се ангажира да придаде стойност на мечтите, чувствата и преживяванията на хората, особено на жените, които се чувстваха пренебрегнати и рутинно подценявани", заяви главният редактор на списанието Сам Джейкъбс.

Постиженията на Суифт като артист - в културно, критическо и търговско отношение - са толкова многобройни, че изброяването им изглежда почти ненужно, пише "Тайм".

БГНЕСБГНЕС

Като поп звезда Тейлър Суифт е в рядка компания, редом с Елвис Пресли, Майкъл Джексън и Мадона; като автор на песни е сравнявана с Боб Дилън, Пол Маккартни и Джони Мичъл. Като бизнес дама е изградила империя, чиято стойност според някои оценки надхвърля 1 милиард долара. И като знаменитост - която поради факта, че е жена, е внимателно наблюдавана за всичко - от това с кого се среща до какво се облича - тя отдавна се радва на постоянно внимание и знае как да го използва.

Говори се , че нейното грандиозно турне с ретроспекция на кариерата, представящо нейните творчески "епохи", което тази година изнесе 66 концерта в Северна и Южна Америка, ще се превърне в най-голямото за всички времена и първото, което ще донесе приходи от над един милиард долара; анализаторите говорят за "Ефектът на Тейлър", а политици от Тайланд, Унгария и Чили я молят да дойде в техните страни.

„Градове, стадиони и улици бяха преименувани на нейно име. Всеки път, когато тя идваше на ново място, настъпваше мини икономически бум, тъй като хотелите и ресторантите се радваха на голям брой посетители“, пише Тайм.

При пускането на филма за концерта си Суифт заобиколи студиата и разпространителите, като вместо това сключи необичаен договор с AMC, благодарение на който веригата кина получи най-високите продажби на билети за един ден в историята си.

БГНЕСБГНЕС

На нея са посветени поне 10 урока в колежа, включително един в Харвард; професор Стефани Бърт каза, че планира да сравни творчеството на Суифт с това на поета Уилям Уърдсуърт.

Със Суифт се случва нещо необичайно, без съвременен прецедент. Тя използва най-ефикасното средство - поп песните, за да разкаже историята си. Но с течение на времето тя използва силата на медиите, както традиционните, така и новите, за да създаде нещо напълно уникално - свят на разкази, в който музиката ѝ е само една част от интерактивна, променяща се история. Суифт е архитектът и героят на тази история, главният герой и разказвачът. 2023г. е годината, в която тя усъвършенства занаята си - не само с музиката си, но и в позицията си на майстор разказвач на съвременната епоха.

"Това е най-гордото и най-щастливото чувство, което някога съм изпитвала, както и най-свободното и изпълнено с творчество време, което някога съм имала", отбеляза Суифт.

Когато турнето "Eras" стартира в Глендейл, Аризона, Суифт генерира повече приходи, отколкото Супербоул 2023, който се проведе на същия стадион. Феновете дойдоха от цялата страна, отсядаха в хотели, хранеха се навън и харчеха за всичко - от потници до лимитирани винили, като според съобщенията средният посетител на Eras е похарчил близо 1300 долара.

Суифт смята, че разходите и усилията, положени от феновете, трябва да бъдат възстановени: "Те трябваше да се потрудят наистина много, за да се сдобият с билети", сподели тя. "Исках да изиграя концерт, който да е по-дълъг, отколкото те някога са си мислили, че ще бъде, защото това ме кара да се чувствам добре, когато напускам стадиона."

"Ефектът на Тейлър" е забелязан на най-високите нива в правителството.

Историческо: Турнето на Тейлър Суифт ще донесе рекордни приходи от 4,1 млрд. долара

Bloomberg: Тейлър Суифт вече е милиардер

"Когато Федералният резерв те спомене като причина за икономическия растеж, това означава нещо наистина значително", заяви Ед Тирякян, професор по финанси в университета Дюк.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Taylor Swift (@taylorswift)

Анкети