Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Време за сладолед: Шеф-готвачи обявиха новите тенденции – хайвер и синьо сирене

Мултимедия

Време за сладолед: Шеф-готвачи обявиха новите тенденции – хайвер и синьо сирене

Време за сладолед: Шеф-готвачи обявиха новите тенденции – хайвер и синьо сирене - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

В миналото сладоледените заливки предлагаха просто избор между ягодов или шоколадов сос, дъгова поръска или може би череша мараскино. Вече не е така. Старши готвачът по иновациите на Waitrose, Уил Торент, заяви наскоро, че обича да си поръчва сладолед с морска сол и карамел с добавка от стилтон.

pixabaypixabay

Шеф-готвачът каза, че сладкият, кремообразен вкус на десерта е "подчертан" от "богатото и остро" синьо сирене. Той добави, че сладоледът от бял шоколад може да се съчетае добре с Brie de Meaux.

pixabaypixabay

Торент не е сам. По-рано тази година Дуа Липа заяви, че любимата ѝ комбинация е зехтин, поръсен с ванилов сладолед, което предизвика множество подражатели в TikTok.

pixabaypixabay

В Moor Hall в Ланкашир, носител на две звезди "Мишлен", сладкият сладолед от цикория се сервира с рагстоун - меко козе сирене и ягоди, а Kitchen Table в лондонската Фицровия сервира хайвер върху сладолед от орехи.

pixabaypixabay

Подправки като семена от копър, кардамон и шафран се съчетават със сладолед с ванилия и шоколадова торта в индийския ресторант Colonel Saab в централен Лондон. Всички готвачи се стремят към баланс. Сладоледът с чоризо на Joia се получава, защото е смекчен от шоколад и богат на карамел, казва основателят Енрике Са Песоа. "Това не е за всеки", допълва той. "Но кара хората да се замислят".

В хотел Abbey Inn картофените сладоледи се приготвят от местни сортове. „Изглеждаше съвсем естествено да експериментираме с приготвянето на сладолед от тях“, каза главният готвач Калъм Лесли.

Етикети: храна (38)