Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. От първи април: Плащате $84 на година за Twitter Blue или губите отметката си

Технологии

От първи април: Плащате $84 на година за Twitter Blue или губите отметката си

От първи април: Плащате $84 на година за Twitter Blue или губите отметката си - Tribune.bg
Снимка:

Откакто Илън Мъск пое контрола над компанията Twitter през октомври, той заплашва да премахне снините отметки в социалната мрежа, които верифицират самоличността на потребители като държавни служители, корпорации, журналисти, знаменитости и други.

Сега Мъск може да продължи: „На 1 април ще започнем да прекратяваме нашата програма за потвърдено наследство и да премахнем отметките за потвърдено наследство“, написаха от компанията в туит в четвъртък.

Едно предупреждение обаче: Twitter казва, че тази политика ще влезе в сила от първи април. Мъск пък е известен с тролването на 1 април (бел.ред. денят на шегата). През 2018 г., той реши да пусне шега и туитна, че неговата компания за електрически превозни средства Tesla е фалирала.

„За да запазите синята си отметка в Twitter, хората могат да се регистрират за Twitter Blue“, продължава туитът на компанията.

Twitter Blue е абонаментна услуга, която Мъск пусна отново в края на миналата година и струва на хората 84 долара на година или 8 долара на месец. Начисляването на такси осигурява поток от приходи за Twitter - и то необходим, тъй като компанията в момента събира почти всичките си приходи от рекламодатели, които бягат от платформата на социалните медии, откакто той пое управлението, предава CNN.

Анкети