Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. „Asiana Airlines“ спира продажбата на места до аварийните изходи

Парите

„Asiana Airlines“ спира продажбата на места до аварийните изходи

Asiana Airlines спира продажбата на места до аварийните изходи - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Южнокорейските авиолинии „Asiana Airlines“ спряха продажбата на някои аварийни места в самолетите си. Причината - инцидентът от преди няколко дни когато пътник отвори аварийния изход по време на полет.

Инцидентът стана на борда на самолет А321-200 с близо 200 пътници на борда, докато се приближаваше към пистата на международното летище Даегу, на около 240 км югоизточно от Сеул. Самолетът се приземи благополучно, но няколко души бяха хоспитализирани. Няма сериозни наранявания или щети.

От днес аварийните седалки 31А и 26А на 14-те самолета А321-200 вече няма да се предлагат за продажба, съобщиха от превозвача за АФП.

„Като предпазна мярка за безопасност тази мярка ще се прилага дори ако полетите са пълни“, добави той.

Мъжът е бил задържан от властите в Дегу за предполагаемо нарушаване на законите за авиационна сигурност. Ако бъде признат за виновен, го очаква до 10 години затвор.

Мъжът, който е на 30 години, казал на полицията, че е искал да излезе от самолета, защото се е чувствал „задушен“ в салона. Освен това е бил подложен на стрес, тъй като е бил безработен, твърдят властите.

Намиращ се наблизо пътник е заснел как през отворената врата духа вятър, а облегалките на седалките и косите на пътниците се развяват бясно, докато няколко души викат в шок.