Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Бернар Арно измести Илън Мъск и е най-богатият човек в светa

Парите

Бернар Арно измести Илън Мъск и е най-богатият човек в светa

Бернар Арно измести Илън Мъск и е най-богатият човек в светa - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Бернар Арно, президент на групата LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), оглави списъка на списание Forbes на най-богатите хора в света през 2023 г. Информацията се появи на уебсайта на изданието.

Според информацията в него приходите, печалбите и акциите на LVMH са на рекордно високи нива. По този начин състоянието на Арно се е увеличило с 53 млрд. долара до 211 млрд. долара през последните 12 месеца, което е най-високата печалба сред милиардерите.

Илон Мъск, който оглавява Tesla и SpaceX и е собственик на Twitter и преди това оглавяваше списъка, се смъкна на второ място.

Илън Мъск отново е най-богатият човек в света

В сравнение с 2022 г. Мъск е загубил до 39 млрд. долара, като състоянието му се оценява на 180 млрд. долара.

На трето място със състояние от 114 млрд. долара е Джеф Безос, основател на американската корпорация Amazon. Безос, който заемаше второ място в класацията на Forbes, загуби около 57 млрд. долара заради спада на акциите на Amazon с 38% и сега е на трето място.

Друг американец Лари Елисън, съосновател и главен изпълнителен директор на корпорацията Oracle (107 млрд. долара), Уорън Бъфет, ръководител на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway (106 млрд. долара) и основателят на Microsoft Бил Гейтс (104 млрд. долара) също са в първата десетка на най-богатите хора в света, Американският предприемач и политик Майкъл Блумбърг (94,5 млрд. долара), мексиканският предприемач Карлос Слим Елу (93 млрд. долара), ръководителят на индийската компания Reliance Industries Мукеш Амбани (83,4 млрд. долара) и бившият главен изпълнителен директор на американската компания Microsoft Стивън Балмър (80,7 млрд. долара).

Последното 25-то място в списъка е за съоснователя на Nike Фил Найт. Джан Имин, основател на ByteDance и TikTok, не беше включен в класацията, заемайки едва 26-о място.

Етикети: финанси (38)
Анкети