Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Денков: Не трябва да спираме вноса на украинско зърно, а да се решат проблемите на производителите

Парите

Денков: Не трябва да спираме вноса на украинско зърно, а да се решат проблемите на производителите

Денков: Не трябва да спираме вноса на украинско зърно, а да се решат проблемите на производителите - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Министър Вътев е в трудна ситуация, защото очевидно има скрит интерес, който много ясно беше илюстриран при срещите му от една страна с производителите на слънчоглед, а от друга страна с производителите на олио. Ясно е, че е има много интереси, затова е важно решението, което се вземе да отчита какви са основните приоритети за държавата и правителството. Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

„Водещо трябва да бъде осигуряването на възможно по-ниски цени на земеделски продукти. Решението, което правителството взе днес и това, което очаквам да подкрепи НС, е че ние не трябва да спираме повече вноса, а трябва да насочим специфичните проблеми на производителите“, смята акад. Денков.

„На две оперативни заседания в МС сме обсъждали много подробно тази тема. Темата е обсъждана в негово присъствие. Това, което може би не знае е, че ще бъде внесено за решение в НС“, каза премиерът във връзка с това дали земеделският министър е знаел за решението да не удължаваме срока на забраната за внос на украинско зърно.

Вътев: С мен не е обсъждано падането на забраната за внос на зърно на Украйна