Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Интрига за милиарди: Преди общото събрание на Tesla се заговори, че Мъск може да напусне компанията

Парите

Интрига за милиарди: Преди общото събрание на Tesla се заговори, че Мъск може да напусне компанията

Интрига за милиарди: Преди общото събрание на Tesla се заговори, че Мъск може да напусне компанията - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на съвета на директорите на Tesla Робин Денхолм посочи възможността  Илон Мъск да се оттегли от компанията за електрически автомобили, ако акционерите не подкрепят пакета от заплати на главния изпълнителен директор в размер на 56 милиарда долара (44 милиарда паунда). По думите ѝ за предприемачът има и „други места“, където може да прекарва времето си.

В писмо до инвеститорите на компанията Денхолм добавя, че гласуването следващата седмица. Това е най-голямата сделка за възнаграждение в корпоративната история на САЩ и „очевидно не е свързана с парите“, защото Мъск ще остане един от най-богатите хора на планетата, независимо от резултата, предава The Guardian.

Денхолм посочва, че Мъск може да се оттегли от Tesla или да прекара по-малко време в компанията, ако гласуването на 13 юни е против.

Инвеститорите одобриха първоначалната сделка за заплащане на Мъск от 56 милиарда долара (44 милиарда паунда) през 2018 г., но тя беше отменена от съдия през януари, което принуди борда да поиска от тях да я ратифицират отново, припомня изданието.

Сред другите бизнеси на Мъск са компанията SpaceX, стартъпа за изкуствен интелект xAI и социалната мрежа X. Някои инвеститори на Tesla изразиха загриженост относно способността му да се фокусира върху Tesla.