Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КЗП: При всяка проверка в магазините, която извършваме, констатираме и някакво нарушение

Парите

КЗП: При всяка проверка в магазините, която извършваме, констатираме и някакво нарушение

КЗП: При всяка проверка в магазините, която извършваме, констатираме и някакво нарушение - Tribune.bg
Снимка:
© кадър

„При всяка проверка, която извършваме, констатираме и някакво нарушение“. Това заяви пред Нова нюз Ангел Джалев от Комисията за защита на потребителите.

„На всеки се е случвало да бъде привлечен от дадена промоция в голям търговски обект и да види, че промоцията е изчерпана, променена или неактивна. Вижда се разлика в етикета – на касата и на щанда, да има точно обявяване за единица мярка – за страната това е 1 кг, стоките, които се рекламират като произведени в България, след това се вижда, че нямат нищо общо с родното производство или обявяване на „еко, био“, каза Джалев.

Той коментира и решението на единствената държавна компания за млечни продукти, че може да намали цените на сирена, кашкавали до 30% и очаква и частните компании да я последват.

„Изкупната цена на 1 л прясно мляко е под 1 лв., а цената в търговската верига стига до 4 лв. – така си го обяснявам“, посочи той по повод внезапното уволнение на директора на единствената държавна млекопреработвателна компания – Николай Маринов.

Анкети