Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Лазаров: Осем социални групи ще получат по 300 лв. помощ за отопление

Парите

Лазаров: Осем социални групи ще получат по 300 лв. помощ за отопление

Лазаров: Осем социални групи ще получат по 300 лв. помощ за отопление - Tribune.bg
Снимка:
© кадър

„50 хиляди души от 8 целеви групи ще получат 300 лева еднократна помощ за отопление“, това обяви служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Той посочи, че през тази година Министерския съвет е реализирал редовната си програма за целево енергийно подпомагане като с 623,50 лв. целева помощ за този отоплителен сезон, са подкрепени почти 302 000 души.

До този момент почти 10 000 са лицата, които са подкрепени с 400 лева, отчете Лазаров.

„От новата помощ лицата, попадащи в осемте целеви групи, ще се възползват по облекчена процедура. Няма да е необходимо да се подават документи в Агенцията за социално подпомагане, тъй като лицата вече са идентифицирани“, поясни служебният министър.

Ето и кои попадат в осемте групи: семейства с деца с трайни увреждания до 18 г. или незавършили деца с уреждания, но не повече от 20 г.; деца без право на наследствена пенсия от починал родител; сираци; хора с увреждания с нужда от чужда помощ или 90% степен на увреждане; пострадали от пожари и природни бедствие; военноинвалиди, подпомагани от държавата ветерани от войните; приемни семейства.

Анкети